Status torsdag d. 12. marts

På denne side kan du læse de informationer vi har udsendt til hhv. elever og forældre torsdag d. 12. marts.

Der er torsdag d. 12. marts sendt følgende besked ud til alle elever i Lectio:

Kære alle elever

I skal læse denne og alle de andre mails fra mig, resten af ledelsen og lærerne grundigt. I skal derfor heller ikke bruge Lectio til ikke-skolerelateret kommunikation.

Nedenfor vigtige informationer om foreløbigt de kommende 14 dage:

En ny hverdag:

Strukturen for hverdagen vil så vidt muligt ligne den, I kender, blot med den forskel, at I sidder hjemmefra og modtager undervisning i stedet for på gymnasiet.

Konkret betyder det, at hvis skemaet begynder kl. 8.10, så sidder I også foran jeres computer kl. 8.10 og gør, hvad I bliver bedt om. Jeres læring i næste periode afhænger i endnu større udstrækning af jeres egen aktive indsats.

I skal derfor følge jeres undervisning på de i skemaet angivne tidspunkter. I skal være aktive og aflevere det, I bliver bedt om. Så vidt muligt fører vi også fravær, hvorfor man skal angive at man er aktiv undervejs i undervisningen.

SRP:

Vi fastholder SRP-perioden som planlagt. Vi ved, at en række forhold vil ændre på jeres planer i den henseende, fx bibliotekslukninger og planlagte eksperimenter, men I får mere information om det her i Lectio.

Øvrigt:

Jeg vil bede alle om at understøtte de påbud, som Statsministeren melder ud. Så når skolen er lukket, så betyder det faktisk, at I skal blive hjemme. I skal IKKE mødes i større grupper. Derfor:

 • Så lidt kontakt med andre som muligt. Bliv helst hjemme.
 • Hold afstand til hinanden
 • Vask hænder grundigt og ofte
 • Host eller nys i ærmet
 • Sygdom meldes i Lectio under fraværsårsager
 • I behøver IKKE, jf. myndighedernes udmeldinger, at tage kontakt til skolen vedr. corona. Ved svære symptomer skal I naturligvis tage kontakt til læge og myndigheder.

Fredagscafe den 3.4 er aflyst. Eventuelt øvrige aflysninger vil I få oplysning om senere.

Uddannelsen her på Greve Gymnasium har til opgave at gøre jer studieegnede og almendannede. I skal være aktive og flittige, så I bliver studieegnede og samtidig skal I opføre jer dannet ved at udvise samfundssind, og dermed være gode, ansvarlige samfundsborgere.

Stå sammen ved at holde afstand!

Mange hilsener

Mette

Der er torsdag d. 12. marts sendt følgende besked ud til alle forældre i e-Boks:

Kære forældre

Greve Gymnasium er nu lukket på melding fra Statsministeren. I kan læse om de seneste dages udvikling på vores Facebookside samt vores hjemmeside under nyheder: https://www.greve-gym.dk/nyheder

Jeg vil bede jer understøtte jeres børns hverdag bedst muligt i den kommende tid, så de får mest mulig læring i den vanskelige situation.

Det kan I gøre ved følgende:

 • Sørge for at de kommer op om morgenen og følger med i undervisningen hjemmefra. Undervisningen foregår nemlig virtuelt og følger skemaet i Lectio. Alle lærere er i gang med at omlægge undervisningen, så den kan foregå på forskellige digitale platforme.
 • Sørge for at de IKKE er sammen i større grupper og som hovedregel opholder sig hjemme.

Jeg vil samtidig opfordre jer alle til at udvise samfundssind. Vi skal passe på hinanden, de svageste og hele vores samfund. Vi skal alle hjælpe til, så vi hurtigt kan komme videre fra denne vanskelige situation. Det er vigtigt, at vi er forsigtige og dermed:

 • Holder afstand til hinanden
 • Vasker hænder grundigt og ofte
 • Nyser og hoster i ærmet
 • Så vidt muligt bliver hjemme

Kommunikationen vil herefter foregå med eleverne via Lectio.

Vedlagte brev er sendt ud til alle elever i Lectio.

Med håb om godt samarbejde. Pas på jer selv og hinanden.

Mange hilsener

Mette Trangbæk Hammer
Rektor