Med verden som klasselokale

Udenpå ligner de ret meget alle mulige andre elever på Greve Gymnasium, men eleverne i 1.t og 1.u er ret særlige.

De går nemlig i to studieretninger, hvor det internationale og det erhvervsrettede har fået et ekstra fokus. Det kan de mærke i den daglige undervisning, men specielt kan det mærkes på de ekstra ture til udlandet, som klasserne kommer på.

Mens resten af 1.g’erne lavede AT4 på skolen var 1.t og 1.u’s elever i enten Bulgarien eller Island for at lave deres AT-projekter. Her blev der arbejdet tværfagligt med at indsamle empiri til selvvalgte sager indenfor energi og klima.

I Island boede eleverne i en nyoprettet GeoCamp i en tidligere amerikansk militærbase på den geologisk unikke og månelandskabslignende halvø, Reykanes. Sammen med den islandske guide blev eleverne på to lange busture indført i Islands geologi, natur, historie, kultur og politik. Eleverne besøgte et geotermisk kraftværk, som udnytter det gratis varme vand i undergrunden til at producere miljøvenlig elektrisk energi og et uddannelses- og forskningscenter, som arbejder med Islands muligheder for egen udnyttelse og eksport af billig og grøn energi. Der blev gjort ophold ved et område med springende gejsere, tre vandfald og ved kanten af en gletsjer, hvor eleverne ved selvsyn kunne se forandringerne af den globale opvarmning, som mærkes tydeligst i de arktiske egne. Den sidste dag arbejdede eleverne i hovedstaden Reykjavik med interviews af islændinge omkring deres holdning til udnyttelse af deres enestående naturressourcer, når Island også gerne vil fastholde og øge turismen til den uberørte natur.  I Reykjavik blev der også tid til et velfortjent besøg i et af de udendørs svømmebade med geotermisk opvarmet vand.

Til efteråret får eleverne mulighed for at komme til Schweiz og så er der et samarbejde med et hollandsk gymnasium i støbeskeen.