Julehygge på tværs af generationer

En musik-klasse fra Greve Gymnasium gæstede i denne uge Nældebjerg Plejecenter, hvor glade ældre og demente beboere var mødt talstærkt op for at nyde en halv times julekoncert.

De otte 3g’ere fra gymnasiet havde øvet ni flerstemmige sange, og publikum nød tydeligvis de unges optræden.

– Dét var dejligt! sagde 94-årige Norma Vibov bagefter om koncerten, tydeligt rørt, fordi musikken mindede hende om ”den gamle jul”, hvor hun selv plejede at synge julekoncerter i kirken.

Bente Larsen er leder af plejehjemmet, og hun var heller ikke i tvivl om, at hendes beboere nød formiddagens indslag:

– Jeg ved ikke, om du lagde mærke til det, men når de sidder og vipper med fødderne eller hænderne, er de helt med. De finder stor glæde i den genkendelighed, de oplever i musikken. Sang, musik og dans er meget givende for vores beboere, fortæller Bente Larsen.

Musiklærer Rikke Hammerum på Greve Gymnasium akkompagnerede sine elever på klaveret, og hun fortæller, en optræden som på plejehjemmet også giver gymnasieleverne noget godt med i rygsækken.

– Det at øve sig til en koncert og stille sig op foran et publikum er en god øvelse for eleverne. Og så er det jo bare super hyggeligt at komme herover – plejehjemmet og Greve Gymnasium ligger jo lige overfor hinanden, så hvorfor ikke dele julen lidt med hinanden på tværs af generationerne? smiler Rikke Hammerum.

Norma Vibov syntes i hvert fald, det var dejligt med en flok unge mennesker på besøg:
– Det er jo det bedste, der findes!