Greve Gymnasium er blevet Team Danmark uddannelsespartner

Team Danmark har indgået en aftale med en række ungdomsuddannelsesinstitutioner om at skabe fleksible vilkår for talenter og eliteatleter, der ønsker at uddanne sig sideløbende med deres elitesportskarriere. En af de uddannelsesinstitutioner er Greve Gymnasium, som har to eliteidrætsklasser.

Atleter skal trives både i deres civile karriere og sportskarriere, og erfaringer viser, at kombinationen af uddannelse og sport har en positiv synergieffekt på hinanden, så man kan blive bedre på begge domæner ved at kombinere de to ting.

Greve Gymnasiums eliteidrætskoordinator Simon Rosell Holt fortæller: ”Eleverne på vores eliteidrætsordning er generelt meget seriøse og arbejdsomme – ikke kun når det handler om deres idræt, men også når det handler om at gå i skole. Vi har derfor en vigtig rolle i at give dem de bedste muligheder for at kunne udvikle sig indenfor begge områder”.

Team Danmark uddannelsespartnerne vurderes ud fra en række kriterier som eksempelvis mulighed for morgentræning, antallet af Team Danmark godkendte elever, forlængede forløb, fleksibilitet og et koordineret samarbejde om den pågældende atlet mellem skole, klub/forbund og Team Danmark.

Christina Teller, der er dual career konsulent i Team Danmark siger: ”Det er meget positivt, at der er en øget interesse fra skolerne om at blive Team Danmark uddannelsespartner og dermed også et øget fokus på at arbejde for, at det kan lykkedes for de unge at få en ungdomsuddannelse samtidig med, at de dyrker en sportslig karriere.”

”Vi er selvfølgeligt interesserede i at hjælpe vores atleter så meget som muligt, og er derfor super glade for den blåstempling af vores eliteidrætsordning som Team Danmark har givet os – det betyder jo, at der er noget vi gør rigtigt godt”, siger Simon Rosell Holt fra Greve Gymnasium, og opfordrer lokale atleter til at høre nærmere om ordningen: ”Hvis der er nogen der er i tvivl om ordningen er noget for dem, så vil jeg meget opfordre dem til at kontakte mig, eller komme på besøg når vi holder åbent hus d. 21. januar”.