Forrygende tur til Taiwan

I vinterferien besøgte 16 elever og tre lærere Greve Gymnasiums venskabsskole i byen Kaohsiung i det sydlige Taiwan.

Efter tre dage som turister i hovedstaden Taipei blev Greve-eleverne indkvarteret privat hos hver sin taiwanesiske værts-elev, og de sidste fem dage af turen bød store, mærkelige, sjove og grænseoverskridende oplevelser for alle. Her et udpluk:

Frederik Vibjerg Lauritsen var med sin værtsfamilie til bedstefarens 87-års fødselsdag. Det var udenbys og med overnatning, og hele familien mødte op – ingen talte engelsk, men alle ville gerne snakke med Frederik! Bedstefaren tog flere gange Frederik og barnebarnet, altså Frederiks vært, om skuldrene og sagde: ”Husk nu jeres venskab! I må ikke glemme jeres gode venskab!”

På gymnasiet derude – Kaohsiung Senior High School – er der obligatoriske ”klubber” for eleverne. Det er her, de dyrker en fritidsinteresse en gang om ugen. Thomas Andersen var gæst i sin værts klub om internationale forhold, og Thomas holdt oplæg om den danske velfærdsmodel. Svedige håndflader: Godt gået, Thomas!

Nikita Bondarenko brugte alle sine sparepenge på fin, taiwanesisk te og var i øvrigt swag som altid i sit skarpe jakkesæt hele ugen. Han dansede med en gruppe søde, unge mongoler, som optrådte på gaden i Taipei.

Nadia Henckel og Dilara Eken havde hver deres helt egen etage hos værtsfamilierne, mens Emil Lykke kunne brede sig på fire kvadratmeter, sov på rismåtte og tog bad i koldt vand.

Arash Mosaddegh er efter eget udsagn meget kræsen. I Kaohsiung smagte han både blæksprutte og kyllingeblod – og hans mor nægtede at tro på det, da han ringede hjem!

Mange har spist meget mærkelige ting i løbet af ugen i Taiwan: Søpølse, griseblod, hønsefødder, grisenumser, søstjerne, vandmand, grisetarme, blæksprutte.  Maria Engbjerg Madsen spiste havregrød med soyamælk og guavafrugt til morgenmad. Det smagte ok, skulle vi hilse og sige.

Tilde Wexøe Munkholm var på søndags-udflugt med værtsfamilien til Taiwans største Buddha-figur – 40 meter høj . På hjemturen brød bilen sammen, så dér sad Tilde i to stive timer med en ny familie, der ikke kunne meget engelsk…

Til gengæld fik Tilde tre portioner pulver mod hovedpine, da hele flokken på 19 personer var inde at vende i et ”apotek” med traditionel kinesisk medicin. Sirligt pakket ind i tre små lyserøde pakker. Hun indtog første pakke med det samme – det smagte vist ikke godt, men vupti var hovedpinen væk. De to sidste pakker blev i hvert fald ikke brugt J Pris: Gratis.

Malene Jensens vært tog hende med på Anime-messe i Kaohsiung. Anime er tegnefilmsudgaven af den japanske tegne-stil Manga, som Malene er stor, stor fan af. Happy! Hun blev også inviteret på te bagerst i en lille butik, der solgte traditionel kinesisk medicin. Smagsprøver i massevis – og god snak – kvit og frit.

Maria Petersen har lige som resten af holdet haft en idrætstime i solskin og 25 grader på Kaohsiung-gymnasiets egen sportsplads. Hun har malet på vifter, haft kemi-time på kinesisk og sunget popsange til sing-along i en taiwanesisk musiktime.

Cecilie Honoré tog i omegnen af 1500 billeder! Dagen før vi skulle på bjergvandring – klokken et om natten – overvandt hendes vært pludselig genertheden, og så kom spørgsmålene til Cecilie væltende… Hun sov 3-4 timer før strabadserne på bjerget, men klarede de 1699 højdemeter i fin stil.