På Greve Gymnasium er det muligt for dig at kombinere din store interesse for idræt med det at få en ungdomsuddannelse. Vi forstår de udfordringer det giver, at ville begge ting på en gang, og kan hjælpe dig med at det kan lade sig gøre.

Vores eliteidrætstilbud er både målrettet udøvere som er godkendt af Team Danmark – og dermed er en del af den sportslige elite i Danmark – og udøvere som befinder sig i laget under. Den vigtigste forudsætning er, at du brænder for din idræt og vil være en del af et elitemiljø.

Se vores hæfte om ordningen her.

I det følgende kan du læse om hvad det er vi kan tilbyde dig.

En studentereksamen

Først og fremmest tilbyder vi en studentereksamen i topklasse. Det er ikke en studentereksamen hvor der er skåret hjørner, men den vil blive skræddersyet så du kan passe din sport så godt som muligt ved siden af.

Du har valget mellem tre forskellige studieretninger:

  • Biologi A + Kemi B
  • Biologi A + Idræt B
  • Samfundsfag A + Engelsk A

Alle studieretninger giver mulighed for også at vælge forskellige valgfag og så er der selvfølgeligt også en masse obligatoriske fag. Se mere i vores studieretningshæfte og på hjemmesiden.

Studentereksamen på fire år

Er du godkendt af Team Danmark kan du vælge mellem at tage en 3- eller 4-årig studentereksamen. Den 4-årige model giver ekstra plads i hverdagen til træning og konkurrencer, men forlænger også studiet med et år. For de fleste vil vi anbefale en 3-årig studentereksamen, men det er en individuel beslutning, som vi meget gerne vejleder om.

Hvis du ikke er godkendt af Team Danmark har du ikke mulighed for at vælge den 4-årige model.

Morgentræning

Tirsdag og torsdag morgen er skemaet ryddet indtil kl. 10.10, så der er mulighed for at lave morgentræning. Træningen kan enten foregå i egen klub, i skolens nye idrætshal eller vores fitnessrum. Foregår træningen her på skolen vil vi i samarbejde med jeres klub evt. stille træner til rådighed.

Erstatning for tabt undervisning

Er du godkendt af Team Danmark eller ligger du i sub-eliten er der mulighed for at få erstatningsundervisning for en del af den undervisning du eventuelt måtte gå glip af på grund af konkurrencer og landsholdssamlinger. Konkret aftales det med eliteidrætskoordinatoren hvilken undervisning der er brug for.

Elitemiljø

Fordi du bliver samlet med andre eliteidrætselever vil der helt naturligt opstå et miljø, hvor der er forståelse for de udfordringer man står overfor som eliteidrætsudøver. Her bliver der ikke grinet af den gigantiske madpakke, og der er forståelse for at man går tidligt hjem fra festerne for at være klar til træning næste morgen.

Fra lærernes side vil der være en forståelse for at lektierne bliver givet i så god tid at du kan nå at planlægge din tid og at de skriftlige afleveringer passes ind i dine planer.

Foredragsrække

Vi sørger for at der i løbet af gymnasietiden bliver en foredragsrække skræddersyet til eliteidrætsudøvere. Det kunne være foredrag om mentaltræning, målsætning, coaching, fysiologi, videregående uddannelse og eliteidræt og meget andet.

Study buddy

Du vil få en makker i klassen, som kan hjælpe dig når du er væk til træningssamlinger og konkurrencer. Din makker sørger for at holde øjne og ører åbne, så du får besked om lektier, praktiske informationer eller hvad man nu kan gå glip af når man er væk. Og så skal du selvfølgelig også være makker for en.

Ansøgning

Du skal søge om optagelse gennem optagelse.dk som alle andre ansøgere. 

Derudover skal du sende en skriftlig ansøgning med brev/mail til:

Greve Gymnasium
Att. Eliteidrætskoordinator Simon Rosell Holt 
Rådhusholmen 12
2670 Greve

Eller på e-mail til: ggsho@greve-gym.dk

ANSØGNINGSFRIST: 1. marts 2024

smilende personer